Nazar; bakmak, nazar değdirmek ise; yüksek bir dikkat ve konsantrasyonla canlı veya cansız bir noktaya odaklanarak bakılan nesneye tesir etmek demektir. Bakışlarımızın bir noktaya odaklanmasıyla beynimizden yayılan elektro manyetik dalgaların bakış istikametimize doğru negatif veya pozitif olarak yayılması hadisesidir.
Türkçede bakış anlamına gelen Arapça kökenli nazar kelimesi, bakışlarında zararlı güç bulunan bazı insanların bu özellikleriyle bir kişiye, bir hayvana ya da bir nesneye bakmakla canlı üzerinde hastalık, sakatlık, hatta ölüm; nesne üzerinde sakatlanma, kırılma gibi olumsuz bir etkinin meydana gelmesi şeklinde açıklanmaktadır.
Bazı insanların çok beğendikleri insanlara veya eşyalara bakışlarıyla ve sözleriyle zarar verdikleri tarih boyunca görülmüş bir gerçektir. Siz de kendi hayatınızda, aniden bardağınızın kırıldığına, vazonuzun veya aynanızın çatladığına, yeni aldığınız ve üzerine titrediğiniz bir eşyanın birden bozulduğuna şahit olmuşsunuzdur. Kendinizi çok sıhhatli ve zinde hissettiğiniz bir anınızda birdenbire halsizleşip, sebepsiz bir yere hastalandığınız olmuştur.
Nazar oldukça güçlü bir enerjidir. Bu enerji hiç bir fiziki etki olmadan bir vazoyu, bir camı kırabilecek kadar güçlü olabilir.
Eğer bu enerjileri alan kişi negatif düşüncelere açıksa, nazar, etkisini olumsuz yönde gösterir. Ancak pozitif düşünceye sahip olan bir kişiyi bu negatif enerji etkilemez.
eldekisifa.com
İnsanın beyninde potansiyel bir enerji vardır. Çok güçlü olan bu enerji, kinetik enerjiye dönüştüğünde dışa yansıtılan gücün etkisi de oldukça yoğun oluyor. Bunlar psişik ya da fizyolojik olayların oluşmasına neden olabilir. Burada bu tür negatif tesirlere ekran olacak şahsın da rolü vardır.
Bugün bilim de kabul etmiştir ki, düşünce konsantrasyonu ile yoğunlaşan, güçlenen şuurun etkisi dışa taşmakta ve karşıdaki eşyaların atomlarını, moleküllerini etkileyerek biçimlerini dahi değiştirmektedir. Bu yoğunlaştırılmış bir enerjidir. Fakat bu çoğu kez farkında olmadan yapılır.
Nazarın fizyolojik etkileri; baş dönmesi, ani mide bulantısı, ayak kayması, bulanık görme, refleks bozulmaları, gözlerin kızarması, göz küresinin büyümesi, sebepsiz esnemeler, sakarlıkların başlaması, çeşitli hastalıklar, bir yerden düşme, gözde kan birikimi, sivilceler, elde veya başka bir yerde siğiller çıkması, göz çıbanları, kaş dökülmesi, boğaz ve kulak kaşıntısı, saç dökülmesi, cinsel iktidarsızlık, sakal ve saç kıran, mide ağrısı, dudak kuruması, ayak-el ağrıması, bel ağrısı, burun kaşıntısı, kulak çınlaması, göz bulanıklığı, el-ayak kaşıntısı vb. gibi fizyolojik bozukluklar nazar değdiğinde başlar.
Nazarın psikolojik etkisi; rüyada sıçramalar, tik oluşması, el titremesi, göz dalması, yorgunluk hissi, uyku bozukluğu bazende aşırı uyku isteği, dalma hastalığı, gülme hastalığı, ani bunalım dönemi, stres, konsantre ve motive eksikliği,sebepsiz huysuzlaşma, dil sürçmesi, düşüncede saçmalama, kalp çarpıntısı, kabuslar görme, sebepsiz göz yaşı, sebepsiz mutsuzluk-huzursuzluk hissi, kendinde ağırlık olduğu hissi, regl sancısının artması, rüyada nazar boncuğu görmesi, bitkinlik hissi vb. gibi ruhsal etkiler oluşur.
Nazarın parapsikolojik etkileri; bereketsiz hale gelme, işinizin rast gitmemesi, evinizde huzursuz olması, kaderin bir parçası olan şansınızın kapanması, kısmetinizin kapanması, yaşadığınız ortamı sevmeme, üzerinde aşırı derece bilinmeyen ağırlıklar oluşması, sevdiğinizden nefret etme, evliliklerde sebepsiz kavgalar, boşanmalar, eşinizin değişmesi, kıskançlıkların başlaması, arkadaşlıklarınızın bozulması, evlenememe, rüyalarınızda devamlı mavi renk veya nazar boncuğu görme, şiddetli geçimsizlik, büyülenme hissi vb. gibi parapsikolojik etkiler oluşur. Nazar daha çok altın, elmas, pırlanta ve gümüş gibi değerli takılara değer.
Nazara en çok maruz kalanlar; estetik ameliyat yaptıranlar, siyasetçiler, sanatçılar, sporcular, mankenler, sanayiciler, sosyetede boy gösterenler, medya karşısında daha çok bulunanlar ve işlerinde başarılı olan insanlardır.