Hekiminizin veya Terapistinizin Yapmayacakları, Şifacınızın Yapacakları

Eğer bir şifacı olmayı düşünüyorsanız, şifacıların hekimlerden çok farklı bir bağlamda çalıştıklarını bilmeniz çok önemlidir. Bu ikisi, eğer iletişim yollan açılır ve aralarında güven yaratılırsa, birbirlerini tamamlayabilirler. Gelecekte hekimlerin ve şifacıların hepimizin yararı için birlikte çalışacaklarına inandığım için bundan sonraki bölümü bu vizyona ayırdım.
Birçok hasta bir şifacıya bir doktorun verdiği hizmetin aynısını almak için gelir. Birçoğumuz hastalığı, bu ülkede (ABD) kurulan tıbbi sisteme göre düşünmektedir, insanlar belirli bir rahatsızlıktan kurtulmak için bir hekime gitmeye öyle alışmışlardır ki, şifa çalışmasının da acıyı azaltmasını ve belirli bir hastalığa çare olmasını beklerler.
Böyle bir hasta geldiğinde şifacıların ilk yapması gereken şey, neyin sunulduğu ve neyin sunulmadığı hakkında hastayı eğitmektir. Bunu iyice açıklamak için gelin, bir hekimin muayenehanesine gittiğinizde temel olarak neler olduğu ile bir şifacıya gittiğinizde neler olduğunu kıyaslayalım.

1 - Doktor hastayı bir odada muayene eder.

2 - Doktor, neyin ters gittiğini belirlemek için testler yapılmasını ister.

3 - Muayeneden sonra hasta ve doktor, doktorun bir masanın ardında oturduğu ve neyin yanlış gittiğini düşündüğünü anlattığı ofis bölümü­ne geçerler. Doktor, testlerin geri kalanı gelene dek hasta için yapabileceklerini yapar.

4 - Hastaya, testler tamamlandıktan sonrası için bir randevu verilir.

5 - Bu randevuda, doktor biraz daha muayene eder, testlerin sonuçlarını bildirir ve bir tanı koyar. Doktor, bu tanıya dayanan bir tedavi yöntemi yazar ya da ilk gelenler net sonuç vermemişse yeni testlerin yapılmasını ister.

6 - Tedavi genellikle sorundan kurtulmak için bazı ilaçların alınması ya da cerrahi müdahale şeklindedir.
Hastalar bir şifacıya geldiklerinde çoğu kez bu altı adımın izlenmesini beklerler. Psişik muayene olmak isterler. Hapların ve cerrahi müdahalenin bazı fiziksel sorunları ortadan kaldırmasına benzer şekilde, şifacıdan (anlaşılan sihirle) sorunu uzaklaştırmasını talep ederler. Çoğu insan, şifacının teşhiste bulunduğu ve bunu "uzaklaştırmanın" ne kadar süreceğini anlatacağı bir şifa sonrası görüşme yapılacağını düşünür.
Çoğu şifacı hastalarla çalışırken altı adımlı yapıyı kullanmaz. Genelde pek az konuşma vardır; testler, teşhis, ilaç yazma ve çoğu zaman şifa öncesinde neler olacağı, şifa sırasında neler olduğu veya sonrasında neler olacağına dair açıklama da yoktur.
Bir şifa seansındaki adımlar çok basittir:

1 - Şifacılar genelde hastaya niçin geldiğini sordukları kısa bir konuşmayla başlarlar. Bazı şifacılar sadece hastaya içeri girmesini, ayakkabılarını çıkarmasını ve şifa masasına uzanmasını ya da bir sandalyeye oturmasını söyler.

2 - Şifacı hasta üzerinde, şifa tekniğine göre, ona dokunarak ya da dokunmaksızın çalışır. Şifacı bazı açıklamalar yapabilir. Şifa sırasında bazı şeyler tartışılabilir.

3 - Şifacı çalışmasını bitirir, odadan çıkar ve hastaya ayağa kalkmadan önce birkaç dakika dinlenmesini söyler.

4 - Sonrasında da pek az konuşma olur ve şifacı, hastadan uygun bir zamanda tekrar gelmesini ister.

Birçok hasta ilk şifa deneyimleri yüzünden hayal kırıklığına uğrar çünkü neler olduğunu anlamamışlardır. Kendilerini daha gevşemiş ve muhtemelen daha iyi hissetmektedirler ve bunun nedenini bilmek isterler. Hatta şifacının ofisine, hepsi de bu ülkede kabul gören hastalık sistemine (ve Mİ metafiziğine) dayanan bir sürü soruyla girmişlerdir.
Şöyle soruları olabilir:

"Bu ne hastalığı?"
"Urum mu var? Ne tür bir ur?"
"Onu alabilir misin?"
"Bu kaç seans sürer?"
"Kaça mal olacak?"
"Fallop tüpüm tıkanmış ve gebe kalmamı engelliyor, değil mi? 
Lütfen açın. Doktorlar açamayacaklarını söylediler."
Bir şifadan sonra, insanlar genelde şunları söylerler:

"Ee, kendimi farklı hissetmiyorum, sadece daha gevşemişim." "Ne yaptınız?"
"Şimdi bana tam olarak ne yaptığınızı anlatın."
"Bu ne kadar sürecek?"
"Gitti mi? Geri gelir mi?"
"Tekrar gelmeli miyim? Kaç kez daha?"

Bunlar, cevaplanması gereken önemli ve geçerli sorulardır ama bu ülkenin günümüzdeki tıbbi ve sağlık-bakım sisteminden kaynaklanmaktadır. Bunlara hastaya anlamlı gelecek biçimde cevap vermek için şifacının, hastayı sağlık ve hastalıkla ilgili daha farklı bir anlayışa getirmesi gerekir.
Şifacılar 3. Bölümde ele aldığımız bilimsel holografik bağlam ve M3 metafiziğinin farkında olsun ya da olmasınlar, ana odak noktaları bütünlükçüdür: hastalara yaşamlarının her alanında sağlık yaratmalarında yardımcı olmak. Bunu, hastanın enerjisini temizleyerek ve dengeleyerek, onu iyileşme niyetiyle aynı çizgiye getirerek, ona varlığının derinlerindeki özle, yaratıcı kudretle ve öz şuuruyla bağlantı kurmasında yardımcı olarak yaparlar. Şifa enerjilerini hastanın enerji sistemine yönlendirirler. Birçok şifacı, ellerinin serbestçe hareket etmesine izin vererek tamamen sezgisel yolla çalışır. Hastanın nesi olabileceği ya da şifa sırasında neler olduğuna ilişkin hiçbir açıklama yapmazlar. Bu yüzden buna iman şifası denir

eldekisifa.com

 

 

   Bilği ve danışma: 0507 818 11 11

Buraya yazamadığımız daha birçok rahatsızlık konusunda telefonla karşılıklı diyalogla bilgi alabilirsiniz...

0 507 818 11 11

Bize Ulaşın

Bize sorularınızı sormaktan çekinmeyin!

Gönderildi! Mesajınız başarılı bir şekilde gönderilmiştir.
Hata oluştu! Mesaj gönderilme sırasında bir hata oluştu!

Adres Bilgileri

  • Adres: ADNAN MENDERES BLV. H.ALTINİŞ. İŞ MRK. KAT:3 NO:21. (markAntalya karşısı) ANTALYA
  • Telefon: +90 507 818 11 11
  • E-Posta: eldekisifa@gmail.com

Çalışma Saatleri

  • Pazartesi - Cuma - 9:00- 18:00
  • Cumartesi - 09:00-18:00
  • Pazar - 11:00-22:00

Eldeki Şifa Mehmet Hoca

Telefonlarımız yoğunluktan dolayı meşgul olabilir. Tekrar denemenizi yada form üzerinden bize ulaşmanızı rica ederiz.